Свет

Во меѓувреме во Африка

Capturevoda_wm

Advertisements

Во меѓувреме во Дубаи

Capturedu_wm

Што научивме вчера бр.19

АДИ_wm19aСкриен маркетинг на проектот на Владата за многудетни семејства. Слушајќи ги рекламите за одмор во Грција кои велат дека деца до 12 години не плаќаат ништо, едноставно ти доаѓа мака што немаш уште едно 2-3 деца.

Не постои странска инвестиција која не може да се спинува и “минира“ – стара опозициска.

Кристијано Роналдо е на Миконос, а Ирина Шаек е во Лондон. Узбуна помеѓу амбициозните и тазе за плажа издепилирани Македонки и понекој “нежен“ Македонец.

Идеја! Опозицијата да се активира во проверка на Авто сервисите во Германија каде што се сервисираат Мерцедесите со електрониката и каблите произведени во Дрекслмаер во Кавадарци. Што знаеш, се е можно. Ги виде пораките на етикетите на фустаните од Кина?

Полека но сигурно “познат скопски адвокат“ станува поприсутно во нашите црни хроники отколку “познат скопски бизнисмен“.

Јапонците се одличен пример за нас. Јапонски политичар плачеше на прес-конференција затоа што ненаменски трошел народни пари!!! Да…ама исто така и јапонската опозиција беше опозиција цели 50 години. Со признавање изборни резултати и без бојкотирање Парламент.

Маргарита Цаца-Николовска повикува политиката да ги тргне рацете од судството??? Некои луѓе го преживуваат цел живот со образ ѓон, од оние рапавите за на снег.

Косово почна да го гради автопатот од Приштина до Блаце. А за преку граница се уште ќе се користат планинските патеки и магарињата “џејмишеј“ и “клинтон“.

Кога Владата плаќа реклами во некој медиум, тоа е корумпирање на медиумите? А кога СТРАНСКА фондација плаќа новинари и медиуми преку анти владини “проекти“ и грантови тоа е борба за демократија? Сериозно?

#ШтоНаучивмеВчера